ChampdAction Logo

M HKA OUTPUT II

04/03/2012 (15:00 - 16:00), M HKA Antwerpen

 

CHAMP/EXP is een onderzoeksveld binnen Champ d'Action; een plaats en context waar verschillende kunstenaars hun onderzoek  kunnen uiteenzetten en uitwerken. Een dialoog over het aangaan, nadenken en (her)definiëren van (hedendaags) artistiek onderzoek staat hier centraal.

Het doel is gericht op een zuiver artistiek proces en output. De verschillende stadia binnen het onderzoek worden getoond en getoetst door het geven van performances, lezingen, enz. gedurende de onderzoeksperiode.

Op 4 maart 2012 worden volgende onderzoeksprojecten in het M HKA voorgesteld:

 

Teun de Lange – 'According to Cage'

Deze installatie verkent de mogelijkheden van interactieve muziek door geluiden (zang, fluiten, instrumentale interventies, noise...) automatisch te selecteren en al dan niet getransponeerd af te spelen.

 

Ann Eysermans – ‘ Phosphora' (2012)

Eén tape (étude rond klank en contrapunt), één fosforescerend grafische partituur en één uitvoerder (contrabas) brengen de tot nog toe verworven resultaten binnen het intermediaal onderzoek van Ann Eysermans.

 

Valery Vermeulen 'Emo-syntheziser'

Door de interne programmatie van de EMO-Synth - een soft- en hardware systeem waarin de emotionele mens-machine interactie centraal staat - treedt de EMO-Synth bij elke performance in dialoog met een aantal live muzikanten door middel van virtueel gegeneerde partituren.
www.youtube.com/watch?v=lat2IKYMzZo

 

Uitvoerders:

Ann Eysermans – contrabas, harp
Iris Eysermans –  orgel

Kathleen Coessens – piano, keyboard
Marie-Noëlle Bette –  harp

Roel Das –  elektronica, techniek

Serge Verstockt – e-gitaar
Teun de Lange –  installatie

Tim Vets – e-gitaar

Valery Vermeulen  installatie

 

www.champdaction.be/nl/onderzoeksprojecten/

www.mhka.beKalender

04/03/2012 M HKA Antwerpen 15:00

© 2004-2024 ChampdAction