ChampdAction Logo

ChampdAction

Interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform
voor makers in residentie in deSingel Antwerpen

 

 

ChampdAction is een professioneel en interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor artiesten dat resideert en werkt in de ChampdAction.Studio (de voormalige studio van Radio 2) in deSingel in Antwerpen. 
De organisatie kan bogen op een bijzonder rijke traditie vanuit een jarenlange internationale werking als ensemble nieuwe muziek (sedert 1988) met een focus op creaties en op het gebruik van nieuwe technologie.

De focus van de huidige werking van ChampdAction ligt op het creatie- en ontwikkelingsproces van een steeds groeiende groep kunstenaars die, komende vanuit (experimentele) muziek in interactie gaan met andere disciplines - videokunst, beeldende kunst, dans ea - een ontwikkelingstraject en/of een creatieproject wensen uit te werken.
ChampdAction heeft een jarenlange ervaring op het vlak van artistieke, zakelijke, technische en productionele ondersteuning en heeft ruimtes ter beschikking om nieuwe kunstprojecten in een professionele context te ontwikkelen.

Vanuit het jaarlijkse project voor jonge makers ChampdAction.LAbO in het kader van de International Summerschool van deSingel wordt telkens nieuw talent gedetecteerd en al dan niet opgevolgd in vervolgtrajecten in samenwerking met internationale artiesten (coaches) en andere kunstorganisaties. 

ChampdAction beweegt zich steeds pro-actief en inclusief in het kunstenlandschap, moedigt jong talent aan en streeft naar intensieve interacties met nieuwe en ‘gevestigde kunstenaars’.

ChampdAction wordt structureel betoelaagd door de Vlaamse Gemeenschap.© 2004-2021 ChampdAction