ChampdAction Logo

ChampdAction

 

ChampdAction is een internationaal ontwikkelings- en productieplatform voor innovatieve en eigenzinnige  muziekmakers en klank kunstenaars die actief zijn in Vlaanderen. De organisatie is gevestigd in DE SINGEL in  Antwerpen waar het in ChampdAction.Studio een professioneel en technologisch optimaal uitgebouwd kader  biedt aan de maker.  

ChampdAction zet de individuele muziekmaker centraal in zijn werking en neemt hiermee een unieke positie in  het Vlaamse muzieklandschap in. Het platform gaat voor ontwikkeling en creaties lokale en internationale  samenwerkingen aan met ensembles, performers, wetenschappers, technici en kunstenaars uit andere  kunstdisciplines en culturen. Hierbij wordt aandacht besteed aan talentontwikkeling, doorstroming en  duurzame ondersteuning van opkomende en gevestigde makers.  

 

 
Screens - Serge Verstockt - Lyon 

 

De focus van de huidige werking van ChampdAction ligt op het creatie- en ontwikkelingsproces van een steeds groeiende groep kunstenaars die, komende vanuit (experimentele) muziek in interactie gaan met andere disciplines - videokunst, beeldende kunst, dans ea - een ontwikkelingstraject en/of een creatieproject wensen uit te werken.
ChampdAction heeft een jarenlange ervaring op het vlak van artistieke, zakelijke, technische en productionele ondersteuning en heeft ruimtes ter beschikking om nieuwe kunstprojecten in een professionele context te ontwikkelen.

Vanuit het jaarlijkse project voor jonge makers ChampdAction.LAbO in het kader van de International Summerschool van deSingel wordt telkens nieuw talent gedetecteerd en al dan niet opgevolgd in vervolgtrajecten in samenwerking met internationale artiesten (coaches) en andere kunstorganisaties. 

ChampdAction beweegt zich steeds pro-actief en inclusief in het kunstenlandschap, moedigt jong talent aan en streeft naar intensieve interacties met nieuwe en ‘gevestigde kunstenaars’.

ChampdAction wordt structureel betoelaagd door de Vlaamse Gemeenschap.

 

 

© 2004-2024 ChampdAction