ChampdAction Logo

TIPTOE COMPANY

Het ensemble Tiptoe Company bestaat sinds 2010 en werkte reeds samen met componisten als Nico Sall, Frederik Neyrinck, Maurizio Pisati, Raphaël Cendo, Patricia Alessandrini, Nicoline Soeter, Tim Mariën en Frederik Croene. T.C. was in de voorbije jaren voornamelijk zichtbaar op (hedendaagse) muziekfestivals als Alba Nova (Alden Biesen, 2014), Transit (STUK, Leuven, 2015), November Music (Den Bosch, 2015), Ear to the Ground (de Bijloke, 2015) en het MA festival (2016). Voordien waren er ook al concerten op What's Next! (Ars Musica Brussel, 2013) en Ryogoku Monten Hall in Tokyo, Japan (december 2013). Tegelijk met enkele van de hiervoor vermelde concerten was het ensemble ook al te horen in radio-uitzendingen: Klara Late Night (nav Transit 2015) en Big Bang op Musique 3 (interview met Jona Kesteleyn n.a.v. What's Next 2013).

Gitarist Jona Kesteleyn en contrabassist Pieter Lenaerts vormen de kleinste vaste kern en nemen de artistieke leiding. Daarnaast wordt T.C. gevormd door een flexibele vaste groep muzikanten die allemaal volledig professioneel actief zijn en stuk voor stuk de nodige ervaring hebben opgebouwd als vertolker van hedendaagse muziek. Verschillende leden van T.C. duiken ook op als muzikant bij andere hedendaagse muziekensembles als Ictus, Spectra, ChampdAction, Nadar, Aton & Armide, Besides en Zwerm. Een aantal leden hebben daarnaast ook heel wat ervaring opgebouwd in bvb de oude muziekwereld en de improvisatiemuziek, waarmee het ensemble ook de dialoog aangaat. T.C. werkt ook nauw samen met een aantal componisten die zelf ook uitvoerend bij het ensemble kunnen worden betrokken. In het verleden gebeurde dat al met Patricia Alessandrini (electronica), Tim Mariën (improvisator op piano), Maurizio Pisati (electronica) en Frederik Croene (pianist).

Sinds de zomer van 2016 is Tiptoe Company ‘ensemble in residence’ bij ChampdAction. ChampdAction deelt haar expertise met het zich steeds verder ontwikkelende ensemble en ondersteunt de dynamische groep muzikanten ook artistiek, zakelijk en productioneel. Voor komende seizoenen wordt samen het concertprogramma “Hacking the Piano” vormgegeven.

Projecten 2018-2019
HACKING THE PIANO

 

© 2004-2022 ChampdAction