ChampdAction Logo

FEDOR TEUNISSE

(Rotterdam, 1972)

 

Fedor Teunisse heeft zijn opleiding genoten aan het Utrechts conservatorium, waar hij les volgde bij  o.a; Michael de Roo, Keiko Abe en Johan Faber. Na het behalen van zijn diploma docerend musicus heeft hij zich gespecialiseerd op marimba bij Robert van Sice aan het Rotterdams conservatorium waar hij zijn studie afsloot in 1997 met het behalen van zijn diploma uitvoerend musicus.
Sinds een aantal jaren is hij als slagwerker vast verbonden aan Slagwerkgroep Den Haag , Champ d’ Action en Combustion Chamber.
Daarnaast speelt hij regelmatig mee bij de toonaangevende hedendaagse muziekensembles in binnen en buitenland, zoals het Asko- en Schönberg Ensemble, Ives Ensemble, Combustion Chamber en het Ictus Ensemble.
De afgelopen jaren heeft hij met de diverse ensembles concerten gespeeld in het Nissay en Bunkamura Theatre in Tokio, Lincoln Center te New York, Huddersfield Contemporary Music Festival en diverse Europese steden.
Daarnaast ontwikkeld hij samen met componisten en instrumentbouwers nieuwe instrumenten en expressiemogelijkheden voor slagwerk.
Fedor Teunisse  is tenslotte verbonden als docent aan het Noord-Nederlands Conservatorium en gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


© 2004-2022 ChampdAction