ChampdAction Logo

ChampdAction.LAbO 2021 slotparcours

ChampdAction.LAbO 2021

ALTER FUTURUM 


ChampdAction.LAbO is een jaarlijks tiendaags laboratorium voor jonge makers, in het kader van de International Summer School van deSingel. Hoofddoel is creatie door middel van communicatie, en interactie tussen en doorheen de verschillende kunstdisciplines dans, muziek en beeldende kunsten. Een belangrijke focus ligt op het gebruik van nieuwe technologie. Door het cureren van een festival op het snijvlak tussen experimentele muziek, artistiek onderzoek, performance en kunst wil ChampdAction een stimulerende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van en de reflectie op recente interdisciplinaire praktijken.


ALTER FUTURUM is het centrale thema van ChampdAction.LAbO 2021. In deze editie wordt er gereflecteerd over de vraag hoe artiesten zich verhouden tot hun persoonlijke geschiedenis en tot geschiedenis in het algemeen. De deelnemers krijgen vragen als: Hoe sta jij als artiest tegenover het verleden? Toont de kunstgeschiedenis je een in te slagen pad? Of is ze net een last en een hindernis om vrij te creëren? Zijn het de kunstwerken zelf die een referentie vormen, of zijn het de persoonlijkheden van de makers achter het kunstwerk die de jonge makers leiden? 


Internationaal gerenommeerde coaches uit verschillende disciplines en het ChampdAction-team geven begeleiding en sturing. De coaches zijn: Marko Ciciliani (componist en audiovisueel artiest, artistieke leiding), Jennifer Torrence (percussionist, performer), Frederik De Bleser (ontwerper en onderzoeker in interactieve media), Wim Henderickx (componist), Aurélie Lierman (compositie, vocal art, radio art), Tuur Marinus (beeldende kunstenaar, dans), Martina Menegon (muziek, media-art, visuals).

Op zondagavond 29 augustus 2021 stellen een aantal deelnemers hun project voor tijdens een parcours voor het brede publiek. Deze voorstelling is gratis toegankelijk en vormt het sluitstuk van de LAbO-week die loopt van 21 tot en met 30 augustus 2021.In het kader van de International Summer School van deSingel, i.s.m. Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Sint Lucas Antwerp Fontys Hogeschool, LUCA School of Arts, Concordia University, Universität Graz, Design Academy Eindhoven en andere kunsthogescholen. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en VLUHR. Artistieke leiding: Marko Ciciliani.


https://www.champdactionlabo.be/

 

https://desingel.be/nl/programma/muziek/champdactionlabo-alter-futurum
 
Kalender

29/08/2021 DeSingel

© 2004-2023 ChampdAction