ChampdAction Logo

STUDIO CHAMPdACTION

 

ChampdAction/Studio is het hart van ChampdAction.  De studio en werkplaats bevinden zich in Kunstcampus deSingel.

In ChampdAction/Studio wordt de jarenlange expertise van het ensemble op het vlak van technologie en elektronica, die uniek is in Vlaanderen, ten volle benut.

ChampdAction komt hiermee tegemoet aan de technische noden die veel hedendaagse werken stellen, maar wil ook een platform zijn waar nieuwe composities tot stand kunnen komen. Componisten en uitvoerders worden uitgenodigd om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en verder uit te werken.  Tevens herwerkt ChampdAction technisch moeilijk uitvoerbare werken uit het verleden met nieuwe technologie.

ChampdAction beschikt over een uitstekende 5.1. surround PA en de nodige hard- en software om deze te besturen. ChampdAction blijft de technologische evoluties op de voet volgen. Tenslotte beschikt ChampdAction/Studio over een volwaardig hoogstaand opnamesysteem. 

 

Voorbeelden ontwikkeling elektronica composities  :

Luigi Nono -  Quando Stanno Morendo (uitvoeringen in 2004-2005)

Het broze 'Quando Stanno Morendo, Diario Pollacco 2°' voor vier vrouwenstemmen, cello, fluit en electronics van de Italiaanse componist Luigi Nono wordt door ChampdAction , volledig in de geest van de 'revolutionair' Nono, begeleid door een performance.  Door de uitgebreide en omslachtige electronics en de noodzakelijke samenwerking met de sopranen is dit een moeilijk en daardoor zelden uitgevoerd werk. ChampdAction nam het initiatief de oude (verouderde) en nog al te logge technologische implicaties, waarvoor overigens de nodige apparatuur niet meer ter beschikking is, te transformeren naar een actueel digitaal platform en geeft daarmee het stuk als het ware een nieuwe adem.

 

Serge Verstockt - Le Pouvoir de temps,  Screens, Voder, STAY LOW, Noumena I en II, de tijd loopt, de tijd staat stil, Voix Instrumentalisée ea 

Richard Barrett - Codex VII 

Karlheinz Essl - More or Less, Lexicon Sonate 

Mark Applebaum - The Blue Cloak 

Stefan Van Eycken - Techno Park 

Luc Brewaeys - Painted Pyramids, Black Rock Unfolding

Ann Eysermans - P-trains 

Tim Vets en CIty in a Bottle - Onderzoeksproject City in a Bottle

Cornelius Cardew - Treatise ea

 

Multimediaprojecten : Power Flower ea 

 

 

Contact :

 

Jan Van Rijswijcklaan 155

2018 Antwerp

Belgium

Tel : +32 3 800 01 10

 

© 2004-2018 ChampdAction