ChampdAction Logo

YUTAKA OYA

Yutaka Oya won reeds op 13-jarige leeftijd de All Japan Student Music Competition, de vermaarde nationale muziekwedstrijd van de Japanse Radio en Televisie.

Na de succesrijke bekroning van zijn studies bij Hidemitsu Hayashi en Toyoaki Matsuura aan de Toho School of Music in Tokyo, behaalde hij ook het Hoger Diploma aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen bij Robert Groslot, en volgde hij de masterclasses van Georgy Sebok en Zoltan Kocsis. Hij sloot zijn opleiding af met het Hoger Diploma Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas van Jean-Pierre Peuvion. 

Yutaka Oya is een veelzijdig pianist. Naast het grote klassieke en romantische repertoire, heeft hij tientallen wereldcreaties van kamermuziek en piano solo werken van Europese en Japanse componisten op zijn naam (Denis Pousseur, Walter Hus, Luc Brewaeys, Keiko Harada...).

Hij trad op met vele Belgische en buitenlandse symfonische orkesten en ensembles (de Munt, Prometheus, Ictus, deFilharmonie, Ensemble Musiques Nouvelles, Kammerensemble Neue Musik Berlin...), verleende zijn medewerking aan tientallen CD-opnames, en speelde solorecitals en kamermuziek in Japan, op de Filippijnen, in Canada , Egypte, Rusland en in de meeste Europese landen, onder meer op internationale festivals.

© 2004-2022 ChampdAction