ChampdAction Logo

Transit 2017

Transit wil de muziek van nu tonen en dan bij uitstek die dingen waarvan wij vermoeden dat ze ook morgen relevant en, wie weet, zelfs toonaangevend zullen zijn. Het geloof de ‘sound of tomorrow’ al in ‘sneak preview’ te tonen. 

Een heerlijk spannende sprong in het semi-onbekende. Maar het is een sprong vol vertrouwen: in de creativiteit van de componisten, in de roekeloze verkenning van nieuwe media, vormen en concertformules en in de inspirerende ontmoeting tussen vertolkers, componisten en publiek. De affiche oogt dit jaar relatief jong, al zitten daar al gevestigde namen bij als Alexander Schubert (Zwerm) of Jennifer Walshe (HYOID) of Bart Vanhecke en Francesco Filidei (HERMESensemble). 


Deze editie biedt een boel nieuwe ontdekkingen, zowel bij de uitvoerders, met de New Yorkers van Yarn/Wire en de Berlijns-Ijslandse branie van Ensemble Adapter, als bij de componisten: Nicole Lizée, Heleen Van Haegenborgh, Christopher Trapani, Aaron Einbond, Ann Cleare, Sarah Nemtsov of Simon Løffler. Het is een jonge bende met torenhoge kwaliteit, durf en nieuwe ideeën. Dit jaar kan u ontdekken waarom een TL-lamp een muziekinstrument is (Løffler), hoe een experimenteel filmscript een compositie kan worden (Van Haegenborgh), hoe de stem zowel vertrouwd als totaal ‘weird’ kan zijn (Walshe), en hoe vier gitaren als een sculptuur een ruimte inpalmen (Zwerm). Als dat wat veel wordt, kunnen we gaan uithijgen bij Huba de Graaffs Pornopera, het ‘Late Night Concert’.

Transit gaat door van 20 tem 22 oktober 2017 te STUK Leuven. ChampdAction zorgt voor de audiotechnische ondersteuning tijdens Transit 2017.Kalender

20/10/2017 STUK Leuven 20:30
21/10/2017 STUK Leuven 11:30
22/10/2017 STUK Leuven 11:30

© 2004-2023 ChampdAction