ChampdAction Logo

TIME CANVAS 2012

TIME CANVAS festival
ChampdAction & M HKA

tEchnOLOGY

ZO 23.09.12 van 13:00 tot 17:00

VIDEO TRAILER VAN DEZE EDITIE - KLIK HIER 

TIME CANVAS is op zondag 23 september aan zijn 9de editie toe. Dit unieke festival onder artistieke leiding van ChampdAction en in samenwerking met M HKA vertrekt dit jaar vanuit het thema ‘ecologie & technologie’. Beide topics worden stevig door elkaar geschud tot een mix van muziek, performance en installatiekunst in een gebalde zondagnamiddag in het M HKA.

Met oa een creatie van componist Godfried-Willem Raes met robots en live musicus , een nieuwe installatie van Hans Beckers (laureaat Canvascollectie) en de presentatie van de 2de generatie ChamdAction synths van Tim Vets , alles in opdracht van ChampdAction 

 

 

 Installatie Polychord Volker Staub

Ecologie neemt het voortouw in de installatie ‘VIVO’ van de Peruviaan Jaime Oliver die met gerecycleerd piepschuim een levende installatie bouwt die reageert op de toeschouwers. De Belgische kunstenaar Hans Beckers – dit jaar nog één van de laureaten van de Canvascollectie met zijn vorige installatie ‘Sonare Machina’ (die te zien en horen was op de vorige editie van TIME CANVAS) – toont voor het eerst een nieuw werk dat hij in opdracht van ChampdAction maakte. Het betreft een zandlopermachine gevuld met zand uit woestijnen uit verschillende uithoeken in de wereld waarmee hij de vraag opwerpt hoe wij mensen omgaan met schaarste en overvloed. De Duitse componist en instrumentenbouwer Volker Staub legt een link tussen ecologie en technologie in zijn installatie Polychord 2 waarin zes lange staalsnaren door contact met andere materialen en ventilatoren in beweging worden gezet. De Belgische pianiste en filosofe Kathleen Coessens brengt met ‘Sounding Cartograms’ de onzichtbare lagen van stedelijke ecologie artistiek in kaart. De eveneens Belgische Ann Eysermans onderzoekt op een artistieke manier de verschillende lagen van treinnetwerken en herleidt deze tot een cartografisch skelet dat de basis vormt voor een grafische partituur. ChampdAction gaf de Gentse componist Godfried Willem Raes (Logosfoundation) opdracht om een nieuwe compositie te maken voor TIME CANVAS met zijn zelfgebouwde robots (M&M) en live ChampdAction musicus. De jonge, bijzonder interessante Duitse componist Johannes Kreidler werd onlangs door ChampdAction geselecteerd als één van de twee ‘artists in residence’ in het kader van het Europese netwerkproject NEW FORUM Jeune création. In TIME CANVAS is hij te gast met een wel erg actueel en maatschappijkritisch stuk dat getriggerd wordt door de beurskoersen. Antwerpenaar Tim Vets ten slotte presenteert de tweede versie van de Champ synthesizer die op een beperkte oplage wordt verkocht. Live performances door ChampdAction artiesten doorspekken het hele parcours tot in de vroege avond.

 

Time Canvas is een productie van ChampdAction en M HKA
Programma samenstelling : Serge Verstockt

Artiesten en uitvoerders : Volker Staub & Nikolaus Heyduck (D), Jaime Oliver & Fatima Rodrigo (Peru), Johannes Kreidler (D), Hans Beckers (B), Kathleen Coessens & Ann Eysermans (B), Tim Vets (B), Godfried-Willem Raes (B), Marcel Andriessen (Ndl), Fedor Teunisse (Ndl), Ward Weis (B), Thomas Moore (B), Bart Maris (B), Dimitar Stankov (BU), Serge Verstockt (B), Nico Couck (B)

meer info via de SCRATCHPAGINA TIME CANVAS 
Kalender

23/09/2012 M HKA - Antwerpen 13:00

© 2004-2023 ChampdAction