ChampdAction Logo

SOLO

Een productie van ChampdAction en ChampdAction /Studio


In SOLO bundelt ChampdAction een aantal recente muziekwerken van belangrijke Vlaamse componisten voor een solo instrument en elektronica en /of video- scenografie . Alle werken werden technologisch ontwikkeld in ChampdAction/Studio.

PARCOURS is een geënsceneerd project voor solo blokfluit, elektronica en water. De compositie – Annelies Van Parys – en vormgeving – Anneleen De Causmaecker – ontstaan parallel waardoor interactie en kruisbestuiving mogelijk is. Blokfluitist  Jan Van Hoecke legt doorheen verschillende kostuumobjecten en langs verschillende aquaria een parcours af.  

A la recherche de temps (2005) van Serge Verstockt confronteert de toeschouwer, zowel auditief als visueel. Eigenlijk telkens opnieuw met hetzelfde werk, maar iedere keer als het ware gevangen in een andere tijdsdimensie. Solist van dienst is klarinettist Benjamin Dieltjens. Het werk wordt vertraagd of versneld – al dan niet vergezeld door een video-opname van de muzikant – en dan teruggebracht naar het eigenlijke tempo, waardoor het lijkt alsof de tijd zelf plastisch voelbaar wordt. Een beetje zoals het vroeger populaire kinderprogramma waarin tijdens het verhaal geboetseerde mannetjes hun vorm krijgen en weer verliezen.

De oorsprong van het muzikale materiaal van Black Rock Unfolding (2009) voor cello, ligt in één van Brewaeys ‘ single malt stukken’, met name Cardhu (2008) waar de titel ook naar verwijst. Afgezien van het feit dat Black Rock Unfolding een ontzettend virtuoos stuk is dat het uiterste van de cellist vraagt – in dit geval Arne Deforce – drijft het werk bovenal op de complexe interactie van de live cello en de elektronica.

In 2013 vervoegt de compositie EMPTY MIND I van Wim Henderickx het programma van SOLO. Het werk is geschreven voor hobo - Piet Van Bockstal - en electronics. EMPTY MIND I gaat in première in Lausanne op 3 maart 2014.

 

Programma :

BLACK ROCK UNFOLDING Luc Brewaeys – voor cello en elektronica
Uitvoerders: Arne Deforce , cello en Roel Das , elektronica

PARCOURSAnnelies Van Parys en Anneleen De Causmaeker – voor blokfluit , elektronica en scenografie
Uitvoerders: Jan Van Hoecke – blokfluit en Roel Das – elektronica

A la recherche de tempsSerge Verstockt – voor klarinet en elektronica
Uitvoerders: Benjamin Dieltjens – klarinet en Roel Das – elektronica

EMPTY MIND I – Wim Henderickx – voor hobo en elektronica

Uitvoerders: Piet Van Bockstal – hobo en Jorrit Tamminga – elektronicaKalender

03/11/2012 deSingel - Rode Zaal 18:15
03/03/2014 Haute Ecole de Musique de Lausanne (HEMU) Lausanne 19:00
01/06/2014 Radio Télévision Suisse (RTS) Espace 2 22:00

© 2004-2023 ChampdAction