ChampdAction Logo

RE:NEW

In samenwerking met Spectra Ensemble en Koninklijk Conservatorium Brussel.

In het kader van het Re:New-netwerk

 

 

RE:NEW MUSIC is een Europees netwerkproject, waarbij tweeëntwintig ensembles voor hedendaagse muziek uit elf landen - waaronder België - zich engageren om jaarlijks minstens vier stukken van componisten uit het netwerk, die niet uit hun eigen land afkomstig zijn, te vertolken. De ensembles zelf bepalen jaarlijks welke acht werken voor hun eigen land worden toegevoegd aan een centrale database. Zo ondersteunt RE:NEW MUSIC de circulatie en uitvoering van bestaande kwaliteitsvolle hedendaagse composities in deze landen.

Voor Vlaanderen nemen Champ d’Action en Spectra Ensemble deel aan RE:NEW MUSIC en zullen zij in 2010 negen werken uit het netwerk uitvoeren. Naast twee stukken van
de Deense componist Simon Steen Andersen in het Transit Festival, brengt Champ d’Action in een gezamenlijk concert met het Spectra Ensemble in het Koninklijk Conservatorium Brussel werk van Joakim Sandgren (Zweden) en Gilles Gobert (België – Wallonie). Het Spectra Ensemble vertolkt er stukken van Bruno Mantovani (Frankrijk) en Daniel D’Adamo (Frankrijk). Musici van Champ d’Action, van het Spectra Ensemble en studenten van het Conservatorium Brussel spelen samen het stuk ‘Vagues se brisant dans le vent’ van de Franse componiste Edith Canat de Chizy.

Het RE:NEW MUSIC project is een initiatief van de Noorse componistenvereniging. Het wordt  gecoördineerd door de Deense componistenvereniging in Kopenhagen en werkt met Europese subsidies. In Vlaanderen wordt het project ondersteund via Muziekcentrum Vlaanderen.

 

programma

Joakim Sandgren - Instrument Contondant   [va, vc, cb, fl, kl, tb, 3perc waarvan 1 pno speelt)]   14'

Gilles Gobert - Pièce pour Piano, Percussion et Support Audio    [pno, perc, electr]  

Edith Canat de Chizy -Vagues se Brisant contre le Vent  [3vl, 2va, vc, cb, fl, kl, hb, hrn, trp, pno]

 

 

uitvoerders

Filip Rathé - Dirigent

Sabine Warnier - Fluit

Vlad Weverbergh - Klarinet

Jeroen Robbrecht - Altviool

Arne Deforce - Cello

Lode Leire - Contrabas

Tom Verschoore - Trombone

Marcel Andriessen - Percussie

Yves Goemaere - Percussie

Rik van Wijgerden - Percussie

Fabian Coomans - Piano

Gilles Gobert - Electronics

Roel Das - Live MixingKalender

14/10/2010 Koninklijk Conservatorium Brussel 20:00

© 2004-2023 ChampdAction