ChampdAction Logo

MAARTEN BUYL

Componist en sound designer Maarten Buyl (?1982) studeerde muziektheorie, analyse, compositie, elektronische muziek en muziektechnologie aan de Conservatoria van Brussel en Antwerpen en was vervolgens als artistiek onderzoeksassistent verbonden aan de VUB/KCB. Sinds 2011 werkt hij als sound engineer bij Opera/Ballet Vlaanderen.

In een lopende reeks instrumentale en elektronische composities exploreert Maarten Buyl wisselende spectrale correlaties in het parametrische en het hoorbare klankdomein. Zijn composities werden onder meer uitgevoerd door het Vlaams Radio Orkest, Champdaction en Quatuor Danel. Daarnaast realiseert hij klankontwerpen voor en opnames van hedendaagse dans-, muziek-, theater- en operaproducties, in diverse samenwerkingen met onder meer ChampdAction, LOD, Fabre/Troubleyn, het Toneelhuis en Virion.

Bij Champdaction staat artist in residence Maarten Buyl regelmatig in voor de ontwikkeling en uitvoering van live electronics.
Maarten ontwikkelt bij ChampdAction momenteel een project ism sopraan Naomi Beeldens dat in oktober 2019 in première zal gaan op het Transit festival in Leuven.

© 2004-2022 ChampdAction