ChampdAction Logo

LES NYMPHEAS DIGITALES


WERELDCREATIE

LES NYMPHEAS DIGITALES

Ontwikkeling en productie


Serge Verstockt werkt in een tweejarig ontwikkelingsproject aan een traject rond immersieve technologie, AI en spatialisering. Voor het eerste deel, LES NYMPHEAS DIGITALES, gaan HERMESensemble en ChampdAction een samenwerking aan. In een latere fase (2023) mondt het traject uit in een immersieve installatie. 

Tijdens de première van LES NYMPHEAS DIGITALES in De Bijloke neemt Serge je mee op een trip doorheen drie klankwerelden. Hij ontwerpt een beleving in acht kanalen. De realiteit en een digitale wereld, waar de fysische wetten niet gelden, versmelten tot een nieuwe werkelijkheid. Onze meest innige gedachten en beelden surfen op een ijskoude stroom van binaire code waar geen twijfel bestaat: het is 1 of 0. Maar soms slaat de ‘glitch’ toe, daar ontmoeten beide werelden elkaar. In LES NYMPHEAS DIGITALES botsen messcherpe digitale glitches op impressionistische klankwolken in een immersieve octofonische klankopstelling. 

ChampdAction staat ook in voor de electronics en het geluid van de twee andere stukken in het programma in De Bijloke. Kaija Saariaho ontwierp met LICHTBOGEN een luisterervaring van het poollicht, gekenmerkt door een unieke onderkoelde briljantie. Het werk is een mijlpaal voor muziek voor ensemble en een stereo elektronische partij. In 2019 schreef Daan Janssens …SANS RIEN DIRE… voor ensemble en elektronica, waarin hij op een vergelijkbare manier de verklanking van een bont kleurenspel exploreert. Maar in de dreigende, nocturne duisternis is tegelijkertijd een dramatische ontwikkeling voor de elektronicapartij weggelegd. Het werk is geconcipieerd als een hedendaags antwoord op KONTAKTE van Karlheinz Stockhausen, en refereert onder meer naar diens vierkanaalsinzet van de elektronica. 


Ontwikkeling en productie LES NYMPHEAS DIGITALES - i.s.m. Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie Antwerpen, St Lucas Antwerpen en Koninklijk Conservatorium Brussel, HERMESensemble & ChampdAction https://www.champdaction.info/serge-verstockt.htm

Kalender

07/02/2023 Koninklijk Conservatorium Brussel 20:00

© 2004-2023 ChampdAction