ChampdAction Logo

LAbORATORIUM 2011

LAbORATORIUM is een tweejaarlijks multidisciplinair workshopproject rond hedendaagse muziek en klankkunst voor studenten van kunsthogescholen in binnen- en buitenland.

Het is een gezamelijk project van Champ d'Action, deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Hogeschool) dat tot doel heeft studenten muziek (zowel uitvoerende musici als studenten schriftuur en compositie) 6 dagen onder te dompelen in de hedendaagse muziek en actuele klankkunst met een sterke focus op het gebruik van electronics in nieuwe muziek.  Naast studenten uit de muziekopleidingen wil Laboratorium ook studenten bereiken uit de beeldende kunstopleidingen waarin beeld en klank samengaan.  De komende editie van LAbORATORIUM focust zich in het bijzonder op het werk van de Nederlands / Cypriotische componist en multimedia-artiest Yannis Kyriakides (Conservatorium Den Haag); en de Amerikaanse componist Mark Applebaum (Stanford University).  Daarnaast wordt ook de jarenlange samenwerking belicht tussen componist-performer en artistiek leider van Champ d'Action Serge Verstockt en architect Werner Vander Meersch (Sint Lucas Antwerpen).

De deelnemers krijgen een intensief zesdaags parcours vol workshops, begeleiding van componisten en musici van Champ d'Action, toonmomenten, mogelijkheden tot het exposeren van klankinstallaties, open repetities, individuele instrumenten- en compositiesessies.  Kers op de taart is een groot slotconcert/parcours in deSingel op zaterdag 19 maart 2011 in het kader van het festival Ars Musica Antwerpen.

De bedoeling van het project is om de deelnemers praktijkervaring mee te geven in een ideaal en experimenteel kader.  Champ d'Action coördineert het project, engageert artiesten en musici om het geheel mee vorm te geven en zorgt samen met deSingel voor de logistieke ondersteuning.

Naast studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen die deze stage als project kunnen laten opnemen in hun curriculum zijn ook studenten van andere hogescholen of andere geïnteresseerden welkom.

 

 

 

Weekplanning

Voor een volledig up to date overzicht dag per dag, klik op deze link.

 

Concertprogramma's

Voor een overzicht, klik op deze link.

 

Curatoren en docenten LAbORATORIUM 2011

Voor een overzicht en meer informatie omtrent de curatoren en docenten klik op deze link.

 

LAbORATORIUM Prijs 2011

Tijdens de slotreceptie, na het concert op zaterdag 19 maart, zullen er 3 prijzen uitgereikt worden aan de 3 beste studentenprojecten van LAbO III.

De prijs bevat:

- 750,00€ for elk winnend project

- 1 dag opname in Studio Champ d'Action

- Een volgende voorstelling op 8 mei in het Antwerps Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA)


Deelnemers LAbORATORIUM 2011

Voor een overzicht van alle deelnemers LAbORATORIUM III

 

Scores & Partituren

Voor een overzicht van scores en partituren klik op deze link.

 

Scratchpage LAbO2011

Klik hier voor meer info over de verschillende studenten en artiesten projecten

(deelnemers die informatie willen toevoegen aan de scratchpage over hun persoonlijk project/traject, gelieve instructies en paswoord aan te vragen: toon.callier@champdaction.be)

 

Doorlopend parcours voor studenten uit de audiovisuele sector

Het audiovisueel LAbO biedt de mogelijkheid aan studenten uit de beeldende kunsten om klankgerelateerde creaties uit te werken.  Elke dag worden deze studenten gedurende een aantal uur gecoacht door artiesten uit het audiovisuele veld, zoals Yannis Kyriakides, Mark Applebaum, Werner Van dermeersch, Serge Verstockt, Tim Vets en andere...

Daarnaast krijgen deze studenten een ruimte in deSingel waar zij, al dan samen met collega's, hun project kunnen uitwerken. Het resultaat van deze week kan publiekelijk gepresenteerd worden tijdens het slotconcert/parcours op 19 maart in deSingel in het kader van Festival Ars Musica 2011 als deel van een avondvullende happening.

 

Slotparcours

Dit slotconcert wordt opgevat als een parcours tussen 20.00u en 23.00u op verschillende locaties in deSingel (Blauwe Zaal, Muziekstudio, Theaterstudio, Kleine Zaal).  Op programma staan onder andere de resultaten van het project 'Theme In Search For Variations' van Mark Applebaum en studenten muziek, dans, en audiovisuele kunsten.

 

Mark Applebaum - The Blue Cloak  [Champ d'Action: sextet + solist & dirigent]  21'

Mark Applebaum - Theme In Search For Variations  [studenten] 

Yannis Kyriakides - Karaokes Etude - Creatie  [studenten en Champ d'Action musici]  10'

Serge Verstockt & Werner Van dermeersch - Stay Low  [Mark Applebaum, Ann Eysermans, Fedor Teunisse, Serge Verstockt, Werner Van dermeersch en studenten]

 

 

Inschrijfmodaliteiten (INSCHRIJVEN VOOR 31 OKTOBER)

Klik op deze link voor een overzicht van de verschillende inschrijfmodaliteiten.


 Kalender

14/03/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 10:00
15/03/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 09:00
16/03/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 09:00
17/03/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 09:00
18/03/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 09:00
19/03/2011 Blauwe Zaal - deSingel - Antwerpen 20:00
10/01/2011 Studio 3 - deSingel - Antwerpen 14:00

© 2004-2023 ChampdAction