ChampdAction Logo

KalenderSeizoen 2020—2021Maart

Time Canvas 2021

Time Canvas 2021 - Day 1

26/03/2021 (20:00 - 21:30)

deSingel Antwerpen

Time Canvas 2021

 

Thema: ALTER EGO 

Een driedaags festival op het snijvlak tussen experimentele muziek, artistieke research, game filosofie, performance, kunst en pop. 

Productie en concept: ChampdAction 

In coproductie met deSingel 

Artistieke leiding: Marko Ciciliani 


Vrijdag 26 maart 2021 van 20u tot 21u30u live te volgen via het ChampdAction Vimeo kanaal en Facebook.  


De jaarlijkse interdisciplinaire festivaldag TIME CANVAS wordt gecureerd en geproduceerd door het in deSingel residerende ontwikkelings- en productieplatform voor makers ChampdAction en is de offspring van het interdisciplinaire 10-daagse creatief project voor jonge makers ChampdAction.LAbO dat eveneens jaarlijks doorgaat in het kader van de Internationale Summer School van deSingel (augustus).

De artistieke leiding van deze editie is in handen van componist Marko Ciciliani. Met dit festival op het snijvlak tussen experimentele muziek, artistiek onderzoek, game filosofie, performance, kunst en pop wil ChampdAction een stimulerende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van en reflectie op recente interdisciplinaire praktijken.


Elke editie van TIME CANVAS focust op het thema dat tijdens de voorbije ChampdAction.LAbO werd geëxploreerd door een veertigtal jonge makers uit binnen- en buitenland. Uit dit intense traject worden 2 projecten geselecteerd voor een nieuwe of verder uitgediepte presentatie. Naast deze jonge makers uit ChampdAction.LAbO nodigt ChampdAction een reeks andere interessante artiesten uit en worden lezingen en performances georganiseerd met oa professor, performer en mede-oprichter van Chicks on Speed Alexander Murray-Leslie, game-filosoof Olli Tapio Leino, Nadar Ensemble, Christof Ressi, Femke Gyselinck, Bryana Fritz (ov) ea. De dag wordt afgesloten met een zinderend optreden van de  feministische electro-clash band 'Chicks on Speed'  die hiervoor aan de slag gaan met een arsenaal aan zelfgebouwde instrumenten. 


Voor deze allereerste TIME CANVAS in deSingel wordt net zoals in ChampdAction.LAbO 2020 gewerkt rond het thema ALTER EGO. De verkenning van alternatieve identiteiten - alter ego’s - hebben een lange traditie in de kunsten. In 1921 startte Marcel Duchamp met het portretteren van zichzelf onder het pseudoniem Rrose Sélavy. Jaren later, tussen 1971 en 1973, trad David Bowie op als Ziggy Stardust. Meer recent zijn speelse alter ego’s en DIY beroemdheden veelvuldig terug te vinden in social media netwerken.

Dag 1

Introductie door Marko Ciciliani (artistiek leider Time Canvas)
LAbO interview met Karel Stulens
Lezing door Dr. Olli Tapio Leino
Nadar Ensemble met werken van Christof Ressi & Remy Siu
Round table discussion met bovenstaande artiesten (open voor publiek in ZOOM) 


Bekijk de volledige line-up op
www.champdaction-timecanvas.info© 2004-2022 ChampdAction