ChampdAction Logo

KalenderSeizoen 2019—2020November

Luc Brewaeys - Whisky on Stage

Luc Brewaeys - The Whisky Tour

22/11/2019 (20:00 - )

deSingel, Blauwe Zaal

 

Whisky on Stage

Een avontuurlijke smaaksensatie

vr 22.11 – 20:00 Antwerpen, deSingel – Blauwe zaal


Langzaam proeven en de whisky laten rondgaan over de tong. Dan zullen steeds andere smaken zich aan de smaakpapillen onthullen. Dat Luc Brewaeys de kunst van het proeven goed kende, is duidelijk. Een even grote muzikale rijkdom als het brede smakenpallet van zijn geliefde single malt laat zich ontdekken in zijn ‘single malt cyclus’, bestaande uit acht composities voor uiteenlopende bezettingen.

HERMESensemble, ChampdAction en I SOLISTI slaan de handen in elkaar voor een uniek portretconcert en karaktervolle trip langs de ‘whisky werken’. Van de eerste in de reeks ‘Knockando’ (1991) over ‘Bowmore String Quartet nr. 2’ (1995) en ‘OBAN’ (1996) tot de laatste ‘Cardhu’ (2008) en ‘Black Rock Unfolding’ (2009). De werken worden gekenmerkt door een pure, oorspronkelijke hoge energie met een bijzonder rijk klankspectrum. Als geen ander speelde Brewaeys met timbres, niet alleen om aan de oppervlakte kleur te geven, maar ook diep in de harmonie.

‘Whisky on Stage’ wordt een voor de kenner rijk gelaagde smaaksensatie van de meest uiteenlopende thema’s, tempi en spectra, voor de geïnteresseerde leek een aangename rush, waar je een klein beetje tipsy van wordt.


Een productie van ChampdAction, HERMESensemble en I SOLISTI.

Muzikale leiding Ed Spanjaard

 

© 2004-2024 ChampdAction