ChampdAction Logo

KalenderSeizoen 2018—2019December

BEAM

BEAM op Lichtfestival Knokke

08/12/2018 ( - )

Knokke


Eerste Lichtfestival Knokke

Curator: Jean-Pierre Deschepper
Beam - Jean Pierre Deschepper & Serge Verstockt

 

Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je met de hulp van een smartphone-applicatie 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars.

Met het Lichtfestival Knokke-Heist willen de organisatoren letterlijk en figuurlijk licht brengen voor het gezin in de donkerste dagen. Door het almaar evoluerende ingenieuze gebruik van allerhande technologieën zitten lichtfestivals in de lift. Jean Pierre wilde er echter nog een schepje bovenop doen. Voor het eerst werken de deelnemende kunstenaars onder één noemer, één thema, één verhaal, namelijk dat van De Kleine Prins. Ook de traditionele kerstverlichting gaat mee binnen dit thema. “Heel de stad hangt dan vol sterren en planeten”, glundert hij. “En dat niet alleen dit jaar maar drie jaar lang. Over drie jaren verspreid komen de volgende thema’s aan bod: Reis Langs de Planeten, Bezoek aan de Planeten en De ontmoetingen van De Kleine Prins. Ik opteerde voor dit thema omdat het een fascinerend verhaal voor jong en oud is. Ogenschijnlijk is De Kleine Prins een kinderboek maar het bevat zoveel meer, het zit vol diepgang met thema’s als leven, vriendschap, eenzaamheid. Het laat volwassenen kijken door de ogen van kinderen. Het boek van Antoine de Saint-Exupéry behoort bovendien wereldwijd nog steeds tot de meest vertaalde en verkochte boeken.

Jean Pierre Deschepper tekende samen met componist Serge Verstockt, artistiek leider van ChampdAction voor Beam.  Het is een pulserende lichtstraal waarmee ze  de Kleine Prins uitnodigen om naar de Aarde te komen. 
© 2004-2022 ChampdAction