ChampdAction Logo

KalenderSeizoen 2016—2017Oktober

Serial Drummer Girls

Serial Drummer Girls

21/10/2016 (18:00 - 22:30)

Beursschouwburg

Come Together

Wat moet een kunstencentrum anders doen dan mensen samen brengen en ruimte geven aan collectieve (kunst)beleving? Zeker in deze tijden, waar angst aangepraat wordt en we ons massaal verschuilen achter onze eigen deuren.

Onze najaarsfocus Come Together staat daarom in het teken van samenkomen, samen zijn en samenwerken. Tous ensemble dus. Samen met jullie, ons publiek. En samen met heel wat partnerorganisaties.

 
 

Koen TheysSerial Drummer Girls

video
donderdag 20 oktober 18:00 - 22:30
vrijdag 21 oktober 18:00 - 22:30
 

Serial Drummer Girls is een videoproject op basis van een live performance met 30 jonge vrouwelijke figuranten, waaronder percussionisten en zangeressen.

Videokunstenaar Koen Theys (BE) probeert klank en beeld zo natuurlijk mogelijk te verweven. Hij werkt hiervoor samen met ChampdAction, een productieplatform met jarenlange ervaring in het opzetten van multidisciplinaire, experimentele klankprojecten.

Dit werk wordt het laatste deel van een videodrieluik, waarbij het gebruik van muziek een rode draad vormt. Het eerste deel,Death Fucking Metal gaat uit van westerse rock- en heavy-metalmuziek. In het tweede deel, My Dragon Brother staat Chinese operamuziek centraal, terwijl in het laatste deel, Serial Drummer Girls, vertrokken wordt van Westerse modern-klassieke atonale muziek.

Deze verschillende muziekgenres worden telkens in een setting geplaatst die innerlijke conflicten blootlegt, samen met de contradicties van de cultuur waartoe ze behoren. De drie genres hebben gemeen dat het uitgangspunt of de ideologie erachter vandaag achterhaald is. De muziekvorm bestaat nog wel, maar de inhoud en context ervan zijn verloren gegaan. Het zijn lege hulzen of zombies geworden. Vandaar dat dit drieluik ook wel de zombie-trilogie zou kunnen genoemd worden.

© 2004-2022 ChampdAction