ChampdAction Logo

KalenderSeizoen 2008—2009September

ZWERM - PIDGIN

Pidgin

19/09/2008 (19:00 - 20:00)

Kortrijk

PIDGIN

 

pidgin is a simplified language that develops as a means of communication between two or more groups that do not have a language in common, in situations such as trade. Pidgins are not the native language of any speech community, but are instead learned as second languages

 

ZWERM kruist de degens met [sic] (het voormalige saxofoonkwartet Blindman 4x4 sax), met twee elektronica-muzikanten die als scheidsrechters de regels van het spel bepalen. Het elftal ontmoet elkaar voor het eerst een week voor de première op Happy New Ears in Kortrijk. De voorstelling wordt volledig opgebouwd vanuit improvisatie en muzikaal materiaal dat de muzikanten zelf aanbrengen, en wordt zo een erg persoonlijke performance. De Britse componist Richard Barrett treedt op als bemiddelaar, en staat samen met Stefan Prins achter de knoppen.

 

De missie is duidelijk: op een paar dagen met alle verschillende deelnemers tot een gemeenschappelijke muzikale taal komen.

 

Pidgin is een coproductie van ZWERM, [sic], Champ d’Action en Happy New Ears, met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

 

 

uitvoerders:

Richard Barrett - electronics

Stefan Prins - electronics 

[sic] - saxofoonkwartet

Bertel Schollaert - Sopraansax

Maarten-Jan Huysmans - Altsax

Eva Vermeiren - Tenorsax

Thomas Van Gelder - Baritonsax

Mattijs Vanderleen - Percussie 

Zwerm

Toon Callier - e-gitaar

Johannes Westendorp - e-gitaar

Kobe Van Cauwenberghe  - e-gitaar

Matthias Koole - e-gitaar

 

 

© 2004-2024 ChampdAction