ChampdAction Logo

IN C - PARTICIPATIEPROJECT

 

 

 

deel uit de partituur van Terry Riley - IN C

 

Hoe kan je met zo weinig mogelijk muzikale middelen zoveel mogelijk uitdrukken? Dat was de vraag die componisten zich op een gegeven moment stelden. Terry Riley was één van deze 'Minimal Music' componisten. Hij schreef een stuk dat bestaat uit 53 korte eenvoudige stukjes. Elk stukje kunnen de uitvoerders zo vaak herhalen als ze willen en meer nog, ze kunnen ook starten en stoppen als ze daar zin in hebben. De muzikanten worden op die manier ook een beetje componist. Al die stukjes staan namelijk in de meest eenvoudige toonaard C (Do groot), zodat alles toch nog wonderbaarlijk samen past.

Luisteren naar 'In C' brengt je als het ware in de zevende hemel, laat je dromen zonder dat je slaapt, brengt je in de wolken zonder vliegtuig, ... Samen met een grote groep jonge muzikanten van de muziekacademie brengt ChampdAction een bijzondere versie van dit werk. Het gigantische orkest creëert een bubbelbad van klanken. Een concert waarbij je niet stil zal zitten en naar het plafond hoeft te staren, maar waarbij je de gelegenheid krijgt je mee te laten onderdompelen in het muzikale avontuur van de spelers en je oren kan laten surfen op de geluisgolven.

 

 

Luister door op onderstaand balkje te drukken naar Terry Riley's 'In C' in een versie van ChampdAction en de muziekacademie van Veurne (1995)

 

 


Bekijk hier enkele hoogtepunten uit In C ihkv opening nieuwbouw deSingel 1/10/2010, concept en organisatie ChampdAction, uitvoering ChampdAction, studenten muziek en dans conservatorium Antwerpen (Artesis Hogeschool) en tal van andere professionele ensembles:

 

Dit participatieproject van ChampdAction kende de voorbije seizoenen een groot succes en werd uitgevoerd in tal van grotere en kleinere Vlaamse steden en gemeenten. 'In C' van Terry Riley is één van de zeldzame hedendaagse muziekwerken dat door amateurs/studenten kan gespeeld worden zonder aan artistieke kwaliteiten in te boeten. De directe beleving is zeer groot en de ontlading op het einde van het concert is zowel voor uitvoerders als voor publiek zeer intens. ChampdAction zorgen voor voorbereidend tekst- en audiomateriaal en begeleiden het repetitieproces. Tijdens de uitvoering worden ook musici van ChampdAction ingezet.

 

Voor meer informatie omtrent dit project gelieve contact op te nemen met ChampdAction

Tel : +32 3 800 01 10

 Kalender

11/02/2012 SAMW Schoten
17/09/2011 Maastricht (Nederland)
11/10/2014 Concertgebouw Brugge
17/02/2015 Kunst Academie Zaventem 09:00
28/05/2017 De Bijloke - Gent 19:30
30/04/2019 CC Hasselt

© 2004-2023 ChampdAction