ChampdAction Logo

THE HUMAN GLITCH

THE HUMAN GLITCH - CHAMPDACTION OPEN ATELIER@deSingel 

Concept: Serge Verstockt 

Productie: ChampdAction Uitvoerders: Lieven De Cauter (spoken word), Tsubasa Hori (percussie), Ann Eysermans (harp, contrabas), Raphael Malfliet (elektrische basgitaar), Alexandra Oppo (zang, spoken word), Maarten Buyl (elektronica), Elric Reinartz (didgeridoo en techniek), Serge Verstockt (elektronica, visuals), Ko Kowalsky ( e-guitar), Istvan Leel-össy (video), Dominik Boiy (geluid)Op 9 februari 2021 (15.00 - 21.00 uur) organiseert ChampdAction - het interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor experimentele muziek in residentie in deSingel - vanuit de Blauwe Zaal  een scratchy live open atelier als onderdeel van een work in progress van Serge Verstockt.


Uitgangspunt is de glitch, één van de recente fascinaties van Verstockt. Een glitch is een digitale fout in een programma, de verstoring, de verglijding, de kleine lapsus in de matrix van de digitale simulaties en representaties waardoor we zijn omringd en waarin we opgaan, zoals in een game. Maar er is meer dan louter informatica en robots. Op de achtergrond speelt ook de menselijke vergissing, de verstoringen in de biosfeer die stilaan levensbedreigend worden. Vandaar het oxymoron ‘the human glitch’. 


Tussen de glitches door schreeuwt filosoof Lieven De Cauter flarden van een slam, een eindtijd-rant, een razende rap waarin hij zijn woede, melancholie en machteloosheid uitschreeuwt over de toestand van de wereld en het vermaledijde geologische tijdperk van de mens, het Antropoceen. De ‘Tesla coils’, geladen spoelen, die de droom van draadloze elektriciteit moesten realiseren, genereren  artificiële bliksems om zijn toorn gestalte te geven. Naast een digitaal spel met glitches en filosofische slam, krijgen ook Jeanne d’Arc en Greta Thunberg een glansrol. Grote emoties van raadselachtige, bijna onpeilbare, androgyne wereldhistorische persoonlijkheden in tijden van verwarring en chaos doorkruisen het geheel, blurren met de digitale wereld.


De onstuimige werkelijke wereld en de digitale wereld waar de fysische wetten van Einstein niet meer gelden versmelten tot een nieuwe werkelijkheid. (tesla bliksems  en mensen van vlees en bloed versus digitale glitches en techno beats) 

Zonder het te beseffen surfen onze meest emotionele gedachten en beelden op de ijskoude stroom van een binaire code waar geen twijfel bestaat. Het is 1 of 0. Maar soms slaat de glitch toe, daar ontmoeten beide werelden elkaar. 

Kalender

09/02/2021 Blauwe zaal deSingel {{UITGESTELD NAAR LATERE DATUM}}
01/05/2021 Muziekstudio deSingel 20:00

© 2004-2023 ChampdAction