ChampdAction Logo

EEN HEIDENS REQUIEMConcept , tekst en voordracht : Rudy Witse
Muziek : Fred van Hove (piano en accordeon) en Ivo vander Borcht (drums)
Opname , montage, productie cd’s  : Champ d’Action  (Opname : Dimitri Daggelinckx, mixing : Victor Hidalgo , final coordination : Serge Verstockt )
Locatie opname : Studio Champ d’Action  - deSingel Antwerpen

Al lang leefde het plan bij Rudy Witse om als dichter iets samen te doen met de avant-garde pianist Fred van Hove, een musicus die hij vijftig jaar geleden leerde kennen en waarderen in het legendarische café de gard sivik aan de Stadswaag in Antwerpen.


In 1968 nam Fred van Hove al een plaat op onder de titel 'Requiem voor Che Guevara' en Rudy Witse  speelde al geruime tijd met een ontwerp voor een 'ander' soort requiem. Het werd uiteindelijk een 'heidens'  requiem, losjes gebaseerd op de teksten van het meesterwerk van Mozart en op de ideeën die ze vertolken, maar dan met een resoluut anti-religieuze inslag.

 

Slagwerker Ivo vander Borght, die sinds vele jaren met Fred samenwerkt en diens muziek kent als zijn broekzak werd erbij gehaald.  In twee sessies werden twee versies opgenomen :  één met piano en slagwerk, en één met accordeon en slagwerk. Het resultaat, een mooi uitgegeven dichtbundel + bijhorende CD, geproduceerd door Champ d’Action, wordt op donderdag 3 november om 20.00 uur voorgesteld in zaal Stanislas aan de Grote Steenweg 75 in Berchem.'

 

Het boek met cd (op een beperkte oplage : 150 genummerde exemplaren) zal er te koop aangeboden worden : 20 euro.

Nadien ook nog te bestellen bij mick.dewachter@skynet.beKalender

03/11/2011 Zaal Stanislas - Grote Steenweg 75, Berchem 20:00

© 2004-2022 ChampdAction