ChampdAction Logo

CalendarSeason 2020—2021January

Love Song

Love Song - Wintering Festival 22 & 23 januari

22/01/2021 (20:00 - )

CC Belgica Dendermonde - GEANNULEERD

LOVE SONG op Wintering Festival 22 & 23 januari 

Een concept van Serge Verstockt 
Productie : ChampdAction 


ChampdAction bracht initieel vier Belgische organisaties - ChampdAction, deBuren, M HKA en Objectif Exhibitions - samen om een selectie kunstenaars, componisten, muzikanten en schrijvers uit de hele wereld aan te schrijven en elk van hen per post enkele compacte hartvormige opnameapparaatjes te bezorgen. Elke artiest neemt een eigen love song op en stuurt het apparaatje terug. De overige apparaatjes deelt hij of zij vervolgens opnieuw uit aan vrienden of collega's. Op 20 en 21 september 2014 werd een eerste deel van 'love buttons' opgehangen in het M HKA in Antwerpen, tijdens de 11de editie van Time Canvas.
Vanaf nu toert het project wereldwijd en blijven ChampdAction en lokale partners love songs genereren zodat het project kan blijven aangroeien.

Wat is een love song? Tot wie richt hij zich, en voor wie is hij bedoeld? Voor het beantwoorden, of tenminste het ervaren van die vragen, biedt de uniformiteit van een geluidsbutton in de vorm van een hartje een egalitair productieapparaat dat een verscheidenheid aan interpretaties toelaat.  De diversiteit vergroot nog door de selectieprocedure die disparate netwerken verbindt en exponentieel vergroot. En dit alles binnen een opmerkelijke economie: de goedkope apparaatjes functioneren dubbel, zowel opname als weergave. Plaats en tijd zijn geen obstakel, vermits we enkel werken via posttrajecten en adresboeken.

Ook al bevatten ze slechts één opname, de compacte apparaatjes worden vastgenomen en tegen het oor gehouden, een intieme nabijheid. Het indrukken van de ‘play’-knop biedt de luisteraar een evocatie van de performance van de auteur. Eén op één, individueel gepikt uit het rumoer van vele. Uit vele opnames laat elke boodschap zich apart uitfilteren. Hoe dicht blijft ze bij, of hoe ver drijft ze weg van het idee Love Song, geïnterpreteerd vanuit honderden unieke perspectieven van interessante artiesten uit heel de wereld?

Love Song kent op dit moment een groot succes, de hartjes gaan alle richtingen uit en onder meer Saskia De Coster, Jean-Paul Van Bendeghem, Sidi Larbi Cherkaoui, Joan La Barbera, Wim Henderickx, Jan Fabre of Mauro Pawlowski zonden al een love song in. 
Een liefdeslied blijkt zeer verschillende interpretaties te krijgen, gaande van een hartverwarmend sonnet tot kletterende ruzie. 

© 2004-2024 ChampdAction