ChampdAction Logo

UIT LUIDSPREKERS HERBOREN

De uitvinding van de analoge muziek-synthesizer, nu ongeveer 5 decennia geleden, is een belangrijke (r)evolutie geweest in de muziekwereld. Het heeft totaal nieuwe klankexploraties mogelijk gemaakt. Zelfs na recentere digitale ontwikkelingen blijft de directheid van bediening en de unieke klank van een discreet analoog systeem vele componisten en muzikanten fascineren. De snelle- en traploze overgang van de ene klanktoestand naar de andere is zelfs met de meest geavanceerde digitale synthesizers niet realiseerbaar en men is er meer en meer van overtuigd dat ons oor daar extreem gevoelig voor is. 

 

Niet alleen in de hedendaagse klassieke muziek , maar ook in andere muziekgenres zoals electro, trance, dance, synthpop, techno, noise en IDM is de analoge synthesizer meer dan ooit terug. Guy Drieghe-D, synthesizer expert van het eerste uur, geeft enkele workshops en een concert in Studio 3 bij Champ d’Action. Een betere inleiding in de geheimen van vco’s, vcf's, vca’s, lfo’s, ringmodulatoren enz… is moeilijk voor te stellen. Hij zal eveneens de gerestaureerde synthesizer die hij in 1980-81 bouwde met ir. Wim Verheyen voorstellen (de illustere Aemit), alsook een uitgebreid analoog modulair systeem (Serge) waar hij de laatste 3 jaar intensief aan heeft gewerkt. In de workshops werken we met een nieuw, compact modulair systeem, wat momenteel bij Guy in productie is.

Op het concert na de workshops brengt hij een nieuwe compositie (Pèr Endula) en worden enkele referentiewerken uit de beginjaren van de elektronische muziek uitgevoerd.

 

Maandag 18 april 2011 – 14.00 – 18.00 uur – Studio 3 : workshops
Donderdag 21 april 2011 – 14.00 – 18.00 uur – Studio 3 : workshops
Maandag 25 april 2011 – 14.00 – 18.00 uur – Studio 3 : workshops
Maandag 25 april 2011 – 19.00 uur : concert "Pèr Endula", voor electronica, Er-hu en klassiek instrumentarium. 

De workshops richten zich tot iedereen die geïnteresseerd is in analoge synthesizers, modulaire systemen (waaronder ook zelfbouw), en elektronische muziek in het algemeen. Enige voorkennis is niet vereist, maar een diepgaande passie voor elektronische muziek kan handig zijn. Inschrijven kan via info@champdaction. De prijs voor de drie sessies bedraagt 50,00 €

Toegang concert gratis.

 

 

© 2004-2020 ChampdAction