ChampdAction Logo

A SEARCH FOR RENOISE

 

Cathy Van Eck, Sebastian Lach Lau en Paul Craenen zijn drie componisten-promovendi die verbonden zijn aan het Orpheus Instituut te Gent en de kunstfaculteit van de Universiteit Leiden.  Vanuit een artistiek-compositorische context voert elk van hen een onderzoek uit naar specifieke thema's in de actuele klankkunst.  Gedeelde interesses en fascinaties vormen het vertrekpunt voor hun gezamenlijke experimenten en acties. 

Vanuit een interdisciplinaire benadering ontwikkelt Sebastian Lach Lau 'tools' waarmee de computer als compositiehulpmiddel kan worden ingezet.  Paul Craenen onderzoekt de status van het uitvoerende lichaam vanuit compositorisch perspectief.  Cathy van Eck onderzoekt het gebruik van luidsprekers en microfoons als muziekinstrumenten in de uitvoering.  

Enkel voor het concert in Transit: Naast het werk van deze drie jonge componisten staat een recente compositie van Richard Barrett (die hij schreef in opdracht van Champ d'Action in het kader van Laboratorium) ,  promotor van Cathy van Eck,  op het programma.  Codex VII is een stuk voor gemengd ensemble en elektronica. Richard Barrett zit zelf achter de knoppen. 


Zie link hieronder voor volledig dossier A SEARCH FOR RENOISE  

Documentasearchforrenoise4.pdf

PERS : recensie de Standaard over dit project in Transit festival 

 

 

 Kalender

27/10/2007 STUK LEUVEN 20:30
14/02/2008 deSingel 20:00
12/02/2008 Logos - Gent 20:00

© 2004-2019 ChampdAction