ChampdAction Logo

RE:NEW MUSIC WORKSHOPS

Naar aanleiding van het dubbelconcert van het Spectra Ensemble en Champ d'Action op 14 oktober in het conservatorium van Brussel organiseert Champ d'Action volgende workshops en seminaries voor conservatoriumstudenten instrument en compositie:

 

 

Joakim Sandgren

13 Oktober 10u-13u

De Zweedse componist Joakim Sandgren (1965) studeerde percussie en compositie en was jarenlang assistent van componisten als Sven-David Sandström, Magnus Lindberg en Pär Lindgren aan de Royal College of Music in Stockholm. Sandgren studeerde nadien aan het Ircam in Parijs. Sandgren woont en werkt momenteel in Parijs waar hij zich verder verdiept in computer gestuurde compositie technieken.

Joakim Sandgren zal in zijn workshop op woensdag 13 oktober 2 onderwerpen behandelen; Enerzijds zal hij samen met instrumentisten experimeteren met de onconventionele speeltechnieken die hij gebruikt in zijn werk Instrument Contondant. Anderzijds zal hij voor de studenten compositie een toelichting geven omtrent zijn electronische compositie omgeving. Studenten dienen hun instrumenten mee te nemen voor deze sessie.

 

Gilles Gobert

13 Oktober 14u-17u

Gilles Gobert studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Bergen.  Hij volgde stages compositie bij oa. Helmut Lachenmann, Magnus Lindberg, Jonathan Harvey…; en computer muziek aan het IRCAM in Parijs. Momenteel is hij docent compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Luik en gastdocent compositie en elektronische muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Bergen. Daarnaast is Gobert dirigent van het hedendaags muziekensemble OI/I. In zijn lecture zal Gobert het vooral hebben over de invloed van het gebruik van electronica op het instrumentaal compositorisch vlak aan de hand van verschillende concrete voorbeelden uit zijn oeuvre.


Edith Canat de Chizy

14 Oktober 10u – 13u

Na het behalen van diploma’s in Kunst, Archeologie en Filosofie aan de Sorbonne Universiteit, studeerde Edith Canat de Chizy af aan het ‘Conservatoire Supérieur’ te Parijs met eerste prijzen in harmonie, fuga, contrapunt, analyse, orkestratie en compositie. Ze studeerde oa bij Maurice Ohana. Op hetzelfde moment verdiepte Edith zich, zowel op het Conservatorium als met de ‘Groupe de Recherches Musicales’, op elektro-akoestische muziek. Sinds september 2003 is ze het hoofd van het Parijse Conservatorium (7e arrondissement) waar ze de richting compositie geopend heeft.


 

 

 Kalender

13/10/2010 Conservatorium Brussel 10:00
13/10/2010 Conservatorium Brussel 14:00
14/10/2010 Conservatorium Brussel 10:00

© 2004-2018 ChampdAction