ChampdAction Logo

CHAMP/EXP

De discussie rond wetenschappelijk versus artistiek onderzoek binnen de academische wereld blijft een moeilijke kwestie. Het begrip 'onderzoek' blijkt verschillende interpretaties te hebben binnen beide werelden, een (hoogstwaarschijnlijk) absoluut normale zaak; zowel wat werkwijze, denkmethodiek, verifieerbaarheid, oplossingsstrategieën, reproduceerbaarheid, enz. betreft. Maar anderzijds zijn de vele tegenstellingen (rationeel-irrationeel, praktisch-theoretisch, verstand-emotie, logisch-intuïtief, noodzakelijk-nutteloos, kwaliteit-kwantiteit, enzoverder)  binnen het onderzoeksproces haast even frequent aanwezig, zowel bij wetenschappers als bij kunstenaars.

Vanuit de instelling van een ensemble (ChampdAction), wordt de visie over artistiek  onderzoek (onderzoek 'in' de kunsten) naar voren gebracht; zoals het begrip uit de natuurwetenschappen "het veld van alle mogelijkheden" (champ d'action) het reeds woordelijk uitdrukt. CHAMP/EXP is een onderzoeksveld binnen ChampdAction; een plaats en context waar verschillende kunstenaars hun onderzoek kunnen uiteenzetten en uitwerken. Een dialoog over het aangaan, nadenken en (her)definiëren van (hedendaags) artistiek onderzoek staat hier centraal.

Het doel is gericht op een zuiver artistiek proces en output. De verschillende stadia binnen het onderzoek worden getoond en getoetst door het geven van performances, lezingen, enz. gedurende de onderzoeksperiode. Studio ChampdAction biedt de kunstenaar plaats en technische ondersteuning om de nodige stappen en uitwerkingen binnen het onderzoeksproces te verwezenlijken.

Volgende projecten zijn reeds voorgesteld:

'Champ d'Action Synthesizer' ontworpen door Tim Vets

'City In A Bottle'

'P-Trains' door Ann Eysermans

'Rencontres' door Serge Verstockt

'Finite Infinity' door Ann Eysermans en Kathleen Coessens
 
'Enlightened Sound Moving: towards a media-independent inter-medial method for musical composition' door Ann Eysermans

'INhabiting Sounds' door Kathleen Coessens

'In C' door Serge Verstockt

'Scales' door Serge Verstockt

 

Kalender

04/03/2012M HKA Antwerpen 15:00

 

© 2004-2018 ChampdAction