ChampdAction Logo

MATTHEW SHLOMOWITZ

Matthew Shlomowitz (°1975) groeide op in Adelaide in Australië. Hij studeerde aan het Conservatorium van Sydney bij Bozidar Kos, privé bij Michael Finnissy en aan de Universiteit van Stanford waar Brian Ferneyhough zijn doctoraatsthesis superviseerde. 

Hij was mede-directeur van het Ensemble Offspring in Sydney van 1995 tot 1998 en richtte mee het Brits-Belgische ensemble Plus Minus op in 2003.

Hij schreef werken voor ensembles als Asamisimasa, Champ d’Action, ELISION, Libra Ensemble, Tate Ensemble en een werk van hem werd geselecteerd voor de Gaudeamus Week in 2000 en werd er vertolkt door het Nieuw Ensemble.

In 2003 werd zijn opera ‘The Cattle Raid of Cooleu or The Show’ (een samenwerking met schrijfster Alison Carruth, digital artiest Scott Wilson en 3 beeldende kunstenaars) uitgevoerd door Ensemble Offspring in de serie New Music Now in Sydney. Momenteel werkt hij aan een reeks audio-visuele stukken met video-kunstenaar Rees Archibald. Het eerste van deze serie – ‘Six Aspects of the Body in Image and Sound’ – ging in première in 2004 tijdens het Internationaal Muziekfestival in Bath.

Matthew woont in Londen waar hij componeert, schrijft , lesgeeft en waar hij tevens medewerker is bij de Foundation of Independent Education en aan het Birbeck College

 

Free Square Jazz

Voor versterkte blokfluit, elektrische gitaar, contrabas en percussie.

De basisidee van dit stuk is de voortdurende repetitie van dingen die normaal gezien niet herhaald worden. Dingen die van nature uit onstabiel zijn/ impulsief/ vluchtig/ momentaan/ geïnmproviseerd / efemeer (cfr. zoals de sound van Free Jazz), zaken die meestal terug te vinden zijn in een vloeiende context en die nu overgeheveld worden naar een context waarin alles vastgelegd en besloten wordt (made square).

Free Square Jazz is een opdracht van het Orpheus Instituut voor blokfluitiste Tomma Wessel.

 

© 2004-2018 ChampdAction