ChampdAction Logo

LECTURE PERFORMANCE SIMON STEEN ANDERSEN

Beweging als klank

 

De Deense componist Simon Steen -Andersen (1976) studeerde compositie aan het conservatorium van Arhus, Freiburg, Buenos Aires en Kopenhagen. Hij kreeg les van onder meer Bent Sorensen en Mathias Spahlinger. Andersen won reeds verschillende prijzen (oa de Kranichsteiner prijs in Darmstadt, Presence China 2008, ...) en zijn muziek wordt gespeeld op festivals over de hele wereld door tal van vooraanstaande ensembles en orkesten.
Bijgeluiden en choreografische bewegingen zijn 2 constanten in de muziek van Steen-Andersen; muziek die gaat over gebaren, beweging en energie. In de reeks 'Next To Beside Besides', brengt hij deze onderwerpen tot een radicale conclusie; de serie bestaat uit een aantal 'choreografische vertalingen' van het oorspronkelijke werk 'Beside Besides' (voor cello solo) voor andere instrumenten zoals bijvoorbeeld gitaar, percussie of viool. Deze 'vertaling' slaat niet enkel op het notenbeeld, zoals in een conventionele transcriptie, maar vooral op de bewegingen van de musicus in relatie tot zijn instrument. 'Next To Beside Besides' is dus eigenlijk een choreografie voor muzikant en instrument, met bijhorende klank.

Deze lectureperformance met componist Simon Steen-Andersen en violiste Marieke Berendsen zal doorgaan in deSingel op 20 oktober om 20u in de Kleine Zaal.

Gratis voor deelnemers aan LAbORATORIUM III en studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Hogeschool).

Tickets te reserveren via www.desingel.be

ism deSingel en RE:NEW MUSIC

 

 

 

 

 Kalender

20/10/2010 deSingel 20:00

© 2004-2018 ChampdAction