ChampdAction Logo

EDUCATIE

ChampdAction werkte de laatste jaren een hele reeks educatieve projecten uit, die specifiek gericht zijn op kinderen, jongeren of studenten van kunsthogescholen en amateurs . Binnen de kunst-educatieve werking van ChampdAction onderscheiden we 3 grote lijnen, waarbij participatie het sleutelwoord is.

 

Projecten i.s.m. jonge uitvoerders, amateurs en studenten

 

ChampdAction zette al verscheidene participatieprojecten met jongeren, amateurs en studenten op poten, zoals ‘Hallucination City’ met 100 elektrische gitaren en ‘In C’ van Terry Riley. Dat laatste wordt ter gelegenheid van de opening van de nieuwe gebouwen van deSingel op 1 oktober opnieuw door ChampdAction en Serge Verstockt uitgevoerd, samen met tal van andere muziekensembles en studenten.

 

Voor de vierde keer op rij organiseerde ChampdAction - Internationale Kunstcampus deSingel, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, St Lucas Antwerpen en andere kunsthogescholen uit binnen- en buitenland - in februari 2013 het grootschalige participatieproject LAbORATORIUM. LAbO #4 is een zesdaags interactief parcours voor hogeschoolstudenten muziek, dans en beeldende kunst.
Studenten uit binnen- en buitenland worden in dit interdisciplinair project ondergedompeld in nieuwe muziek, en multidisciplinaire projecten met een sterke focus op het gebruik van nieuwe media en elektronica. Na een week van workshops, ateliers, individuele en groepssessies, (theoretische) reflecties, toonmomenten, cross-oversessies tussen verschillende disciplines, volgt tenslotte op de laatste dag een slotparcours voor het publiek (gratis toegang) in deSingel en een uitreiking van de LAbO-prijzen voor het beste interdisciplinair project.

ChampdAction selecteerde hiervoor een aantal internationaal gerenommeerde componisten en musici, die gedurende één week intensieve workshops, repetities en lezingen geven. Deze staan open voor jonge kunstenaars uit alle disciplines: studenten muziek van de conservatoria, maar ook dansstudenten of aanstormend talent uit de beeldende kunsthogescholen. LAbORATORIUM is een uniek concept, waarbij jonge kunstenaars nog tijdens hun opleiding worden geconfronteerd met studenten uit andere kunsttakken en worden gestimuleerd om van elkaar te leren.

 

 
 

 

 

 

 

 

Projecten voor kinderen en jongeren

 

Naast de projecten met studenten uit hogescholen, werkt ChampdAction ook projecten uit, die specifiek gericht zijn op kinderen en jongeren. Zo zijn er installatieprojecten, workshops voor het gebruik van elektronica - voor bij voorbeeld technische scholen - en voorstellingen voor en door kinderen.

 

 

 

 

Workshops en lecture-performances

 

ChampdAction richt regelmatig workshops in, die een ruime doelgroep van studenten, jongeren, technici, musici en andere kunstenaars aantrekken. Tijdens het seizoen 2010-2011 staan in het kader van het project RE:NEW MUSIC - i.s.m. het Koninklijk Conservatorium Brussel, Kunstcampus deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen - verschillende workshops op het programma. ChampdAction nodigde daarvoor internationale componisten uit, wiens werken - na een reeks van repetities - ook telkens worden uitgevoerd in aanwezigheid van de componisten in kwestie.

ChampdAction organiseert eveneens workshops in Studio 3. Deze variëren van meer technisch gerichte vormingen over het werken met elektronica of programma’s als Max MSP tot workshops rond de uitvoeringspraktijk of het specifieke instrumentarium in de hedendaagse muziek.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie omtrent de verschillende kinder- en jongerenprojecten kan u contact opnemen met Ann Andries:

+32 3 800 01 10 of ann.andries@champdaction.be

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

© 2004-2015 ChampdAction